Meneer Wateetons organiseerde de Workshop Kop tot staart Rund bij Boerderij Achtervennen in Ilpendam. Boer Sjaak Hoogendoorn vertelde over de melk- en vleeskoeien op zijn bedrijf. Meesterslager Arend ten Wolde beende een halve koe voor ons uit en legde uit waar alle vleesdelen vandaan komen. Fascinerend om te zien, wát een vakmanschap. Ik kan daar uren naar kijken en luisteren, en deed dat dus ook. Uiteraard gingen we ook zelf aan de slag en maakten gerookte ossenworst, corned beef, worst, rookvlees, boeuf bourguignon, mergpijp en bavette van de barbecue. Zelf ook zo’n geweldige workshop volgen? Dat kan bij Meneer Wateetons.

k

Kalfjes van boer Sjaak Hoogendoorn op Boerderij de Achtervennen

s

Boer Sjaak Hoogendoorn vertelt over zijn boerderij de Achtervennen

vlnx-zw

Bil, vang, borst en voorvoet van een halve koe, klaar om uit te benen

v

Voorvoet van het rund

a

Arend ten Wolde, meesterslager en meester in uitbenen en uitleg geven

c

Cote de boeuf

b

Bavette van de halve maan

a-3

Meesterslager Arend ten Wolde beent de bil van het rund uit