Tasty Travels

Villen, uitbenen, vliezen, bereiden

Villen, uitbenen, vliezen, bereiden

Het blijft bijzonder. Zelf een dier ontdoen van zijn jasje, ingewanden verwijderen en het vlees verdelen – zodat je hem uiteindelijk op tafel kunt...

Porras

Porras

Dag drie mag ik bij La Sucrera het proces van de porras komen bewonderen. Dit zijn een soort reusachtige churros: gefrituurde deegstaafjes. De...

Toña de Castalla

Toña de Castalla

Vandaag mag ik komen kijken hoe el jefe zijn toña’s (spreek uit: tonja’s) bereid. Toña is een regionaal zoet broodje, wat alleen in (de...

“Mijn beroep? Churrero.”

“Mijn beroep? Churrero.”

De Spanjaarden zijn nog steeds dol op hun slaapje ’s middags. Na al minstens vijf keer voor een dichte deur gestaan te hebben, hebben we het nu...

Eten in Alicante: foodtrip

Eten in Alicante: foodtrip

Vaak zijn de plekken waar je het niet van verwacht, het allerleukst. Alicante, gelegen aan de oostkust van Spanje, is een waar eetparadijs. Het...