Mijn boek Prijatno!

Vanuit mijn ontembare interesse voor koken en reizen – het liefst in niet-toeristische landen – kwam ik in Servië terecht. Het land raakt mij. De cultuur, het eten dat uit zijn voegen barst van smaak en toewijding, maar vooral de warme, gastvrije mensen. Het voelt als thuiskomen. 

Persoonlijk lees-, reis en kookboek

Momenteel schrijf ik een boek over de Servische (eet)cultuur, die ik al een aantal jaar van dichtbij meemaak. Die fantastische ervaring wil ik graag met je delen. Met mijn foto’s, verhalen, recepten en gedichten neem ik je mee op reis, door boomgaarden, langs wijnmakers en vrouwen die in reusachtige pannen roeren. Ik vertel over romige kajmak, houtovens, verse groente uit eigen tuin, bijgeloof en het maken van kersenlikeur.

Blijf op de hoogte over mijn boek en ontvang het familierecept voor Servische walnootkoekjes.

Voor moestuinders,  groente- en fruit verslaafden, fermenteerfanaten, slowcookers, wijnproevers, eetcultuursnuivers en kunstliefhebbers.

Dit boek is een uiting van liefde voor de Servische (eet)cultuur, mensen en natuur. Én een totale culturele en culinaire beleving van Servië, vanaf je eigen bank of vanuit jouw keuken. Prijatno heeft meerdere betekenissen: Eet smakelijk, ‘fijne dag’. Het kan ook ‘prettig’ of ‘fijn’ betekenen. 

Waarom dit boek?

Familie, vrienden en samen koken en eten staan in Servië op nummer 1. In Nederland zijn we op zoek naar ‘de basis’: minder spullen, meer sociaal bezig zijn, meer rust en ruimte en goed, puur eten. Dat heb ik gevonden in Servië. In de afgelopen jaren bracht ik er veel tijd door en werd ik opgenomen in de cultuur. Ik zag de traditionele Servische keuken veranderen en recepten langzaam verdwijnen. Ik besloot om alles vast te leggen zodat ik het kan delen.