Deze koekjes heten kiflice, wat je vrij kunt vertalen als rolletjes – zoals het Engelse rolls voor broodjes – en wat waarschijnlijk verwijst naar de vorm. Kiflice is namelijk ook een verzamelnaam voor Servische zachte broodjes van gistdeeg. Qua vorm lijken ze op een croissantje.

Ben je benieuwd naar het recept?
Schrijf je in voor de nieuwsbrief en maak deze heerlijke koekjes zelf!

Tips:

  • Het deeg is plakkerig, vorm een beetje met je handen en maak eventueel gebruik van een kaasschaaf of taartschep om het deeg los te halen van de ondergrond.
  • Je koelt het deeg om te voorkomen dat de koekjes uitlopen op de bakplaat.
  • In plaats van de suiker en vanillemerg, kun je ook zelf vanillesuiker maken door leeggeschraapte vanillepeulen in de suikerpot te zetten. Elke keer als je een vanillepeul hebt gebruikt voor een recept, kun je deze in de suikerpot doen, zo krijgt de suiker een vanillesmaak. Blijft eeuwen goed.
  • Een tweede variant is na de poedersuiker, de koekjes ook door gedroogde kokos te rollen. Doe dit als de koekjes lauw zijn, dan blijft het beter plakken. Zou je de koekjes meteen met poedersuiker bestrooien, dan smelt de suiker meteen en dat ziet er minder lekker uit.