Het thema voor het Foodblog Event van de maand juni was Special* ice-cream!. Voor velen een uitdaging, maar met prachtige resultaten! Ik ontving maar liefst 14 inzendingen voor hele speciale ijsjes zonder toegevoegde suiker en koemelk.

Het was een waar genoegen om een winnaar uit te kiezen. Veel ijsjes bevatten heerlijk veel fruit, anderen waren juist romig. Vooral mango en kokosmelk waren populair. Bijzondere ingrediënten werden niet geschuwd. Avocado en zelfs ijs met rode azuki bonen of aardbeien met zeewier kwamen voorbij!

De onbetwiste winnares van het Foodblog Event van juni combineerde haar fruitige sorbetijs van versgeperst appel- en perensap met de heerlijke specerijen kaneel, kardemom, koriander, steranijs en kruidnagel, afgemaakt met een vleugje citroen en vanille. Sonja, van harte gefeliciteerd! Bedankt voor je mooie inzending. Sonja van Ona Pona Kookt liet zich voor haar Chai-spiced appel-peer sorbet inspireren door enkele specerijen die ook in de Indiase Chai-thee gebruikt worden. Dit ijs is lekker in de zomer, maar ook bijzonder geschikt als afsluiter van een winters diner door het gebruik van de verwarmende specerijen. Als je dit heerlijke zachte sorbetijs eet, droom je weg naar een ver oord, lopend op een markt waar ze sappig vers fruit verkopen. Het sap loopt langs je arm wanneer je het eet, tegelijkertijd ruik je de geuren van specerijen een paar kraampjes verderop. De geur deed mij ook denken aan een heerlijk warm ontspannend kruidenbad in een luxe saunacomplex. Een fruitig, geurig en ‘relaxed’ ijsje! Wat wil je nog meer? Sonja, heel veel plezier met het hosten van het Foodblog Event van juli 2013. Ik ben heel benieuwd naar je thema en heb nu al zin om mee te doen! Een hartig thema dit keer, na al dat zoets? 😉

Naast Sonja wil ik iedereen bedanken voor de prachtige en heerlijke inzendingen. Ga lekker aan de slag deze zomer en probeer alle ijsjes uit. Eigenlijk is ijs het hele jaar heerlijk.