Een heerlijk geurige, rokerige soep met flink wat pit.
Dit recept kwam tot stand door een aantal culinaire vriendinnen van mij te vragen wat er lekker zou zijn in soep met boerenkool en linzen. Er volgde een waterval van ingrediëntsuggesties. En dan moet je zeggen; Ja, ja genoeg. Stop maar met tips geven, ik ben eruit wat voor soep het wordt. Heerlijk, dat onuitputtelijke geouwehoer over eten.
6 porties
Ingrediënten
1 el olijfolie
2 kleine uien, gesnipperd
1 gedroogde rode chipotle peper, grof gehakt
1 tl anijszaad
½ el gemalen komijn
2 cm gember, in plakjes
4 tenen knoflook, fijngehakt
1 l kippenbouillon
2 l groentebouillon
4 grote vastkokende aardappels, brunoise (in kleine blokjes)
½ el vers gemalen zwarte peper
2 el roomboter
200 g oesterzwammen, in reepjes
zout
peper
300 g boerenkool, grof gesneden
250 g gekookte bruine linzen (uit blik of zelfgekookt)
vers korianderblad
- Fruit de uien in de olijfolie en voeg chipotle, anijs, komijn en gember toe en laat zacht worden in circa 10 minuten op laag vuur. Voeg de knoflook toe en warm 1 minuut mee.
- Voeg bouillon, aardappel en peper toe en laat 15 minuten pruttelen tot de aardappel gaar is.
- Smelt de roomboter en bak de oesterzwammen goudbruin. Breng op smaak met zout en peper.
- Voeg boerenkool en linzen toe aan de soep en warm kort mee.
- Serveer de soep in diepe borden en garneer met de oesterzwammen en verse koriander.