Een vederzachte knalgele Servische lekkernij, het wordt vaak maïsbrood genoemd, maar lijkt meer op een hartige cake. De kaas die normaal gesproken in Servië gebruikt wordt, vervangen we nu gemakshalve voor Griekse feta.
Proja
4 eieren
½ tl zout
200 g Griekse feta, verkruimeld
150 ml volle melk
150 ml zonnebloemolie
150 ml volle yoghurt
150 g polenta (maïsmeel)
150 g patentbloem
2 zakjes bakpoeder (32 g)
Verwarm de heteluchtoven voor op 220 graden celsius.
Mix de eieren schuimig met het zout. Meng alle ingrediënten door elkaar tot een homogeen beslag en giet in een met bakpapier beklede bakvorm van ongeveer 30 x 20 cm. Bak circa 15 min in de oven, en draai de laatste 5 minuten terug naar 200 graden. Satéprikker komt er schoon uit? Dan is-ie gaar. Snijd in vierkanten. Vers uit de oven het lekkerst, lauwwarm. Kan ingevroren worden.
Op hoeveel graden wordt de Proja gebakken? Er staat dat de oven voorverwarmd moet worden op 200°C. Later in de tekst staat er dan de over “teruggedraaid” moet worden naar 200°C. Hoeveel graden is de oven dan tussen het begin en het einde – dus tijdens de bakken?
Dank voor je oplettendheid! 220 graden. Eet smakelijk alvast!